Upoznajte Naše Odjele Part 3: IT

27/5/2022
Valerian Bahnik
Blog Icon QA

Koja je glavna uloga IT odjela?

Glavna uloga IT odjela je održavanje postojeće infrastrukture te postavljanje okruženja/in-house rješenja za programere Libelle IT Grupe (Libelle AG i datamir d.o.o.).  Uz navedene zadaće, IT također sudjeluje u izradi proizvoda u suradnji s ostalim odjelima kako bi se što više poboljšala kvaliteta proizvoda. IT odjel je također odgovoran za izradu, održavanje i administraciju servera koji se koriste za sve procese.

Alati koje koristimo:

  • Jenkins– služi za automatizaciju izdavanja krajnjih verzija proizvoda
  • Redmine – alat pomoću kojega kontinuirano pratimo rad
  • Libelle Wiki – mjesto gdje se nelaze sve potrebne informacije

Za postizanje visoke kvalitete te kompetentnosti proizvoda, razvoj se temelji na SCRUM programskom okviru (en. Framework) te Dev Ops razvojnoj metodi.

Razvoj proizvoda unutar Libelle IT Grupe:

Svaka nova ideja zahtijeva vrlo kompleksne i temeljite odluke, koje ponekad nisu jednostavne za pratiti. SCRUM programski okvir olakšava vođenje takvih kompleksnih zadataka unutar odjela, a uz to daje odlične rezultate krajem svakog sprinta. Održavanje kvalitete proizvoda je najbitnija stavka svakoga odjela unutar Libelle IT Grupe – što je ujedno i jedan od razloga zašto smo se odlučili prisvojiti Dev Ops metodu. Služeći se ovom metodom, u mogućnosti smo informirati sve ostale odjele o stanju proizvoda koje razvijaju.

Get in contact with us today!

Contact Us