Sporazum o suradnji

24/11/2022
Ana Novokmet
Blog Icon QA

Sporazum o suradnji

Prošli tjedan, 17. studenog 2022. godine, potpisan je ugovor o suradnji između tvrtke Libelle IT Group (datamir d.o.o.) i Veleučilišta u Virovitici.

U ime dekana Veleučilišta u Virovitici - doc.dr.sc. Dejana Tubića, prodekan za poslovanje i financije, dr.sc. Damir Ribić te prodekan za razvoj mag.oec. Rikard Bakan, posjetili su tvrtku datamir d.o.o. u Lipiku te se sastali s osnivačem i tehničkim direktorom Libelle IT Grupe (datamir d.o.o.), gospodinom Hansom-Joachimom Krügerom. Zajedno su razgovarali o novim mogućnostima i prilikama vezanim uz sklopljeni sporazum o suradnji.

Mnogi od bivših i sadašnjih studenata Veleučilišta u Virovitici zaposleni su u tvrtki datamir d.o.o. Čelnici Libelle IT Grupe više su nego zadovoljni njihovim dosadašnjim razvojem i radom u tvrtki – što je jedan od glavnih razloga za sklapanje sporazuma.

Neke od pogodnosti koje donosi potpisani sporazum su mogućnost obavljanja obvezne stručne prakse u tvrtki i, naravno, mogućnost stalnog zaposlenja nakon završetka studija.

Kakav rad mogu student očekivati u tvrtki datamir d.o.o.?

Početkom  godine, točnije u travnju, počeo sam raditi kao student Veleučilišta u Virovitici. Prvo sam bio upoznat s HA odjelom (High Availability) te radom u backend razvoju, sve dok se nisam bolje upoznao s arhitekturom i logikom samog proizvoda. Kada sam stekao dovoljno znanja i prakse, prešao sam u IT odjel gdje nastavljam raditi na razvoju softvera nove generacije (NGS) i nadolazećeg proizvoda – Libelle DataSuite. Obzirom da se bližim kraju studija, planiram odraditi svoj završni rad temeljen na razvoju proizvoda i poslu kojeg trenutno obavljam ovdje u firmi – a to je upravo još jedna beneficija ranije spomenutog sporazuma o suradnji između Veleučilišta u Virovitici i Libelle IT Grupe (datamir d.o.o.).  
- Antonio Šubert, student Veleučilišta u Virovitici

Počeo sam odrađivati stručnu praksu u travnju prošle godine u tvrtki datamir d.o.o. te sam nastavio raditi kao student sve do listopada, a po završetku studija postao sam stalni zaposlenik tvrtke. Dodijeljen sam HA odjelu gdje sam radio na visokoj dostupnosti i oporavku od katastrofe te mi je kao studentu glavni fokus bio na pisanju završnog rada. Isti je bio usko povezan s poslom kojeg sam tadao bavljao – Sigurnosne kopije Oracle baze pomoću Libelle DataSuite platforme. Kako bih napisao svoj završni rad, dobio sam sve potrebne materijale i alate poput testnih sustava te dokumentacije sustava. Pri pisanju završnog rada dobio sam i direktnu pomoć od strane osnivača tvrtke te nekoliko senior zaposlenika. Po završetku studija postao sam stalni zaposlenik te nastavio raditi u HA odjelu gdje se sada bavim održavanjem i razvojem već postojećeg proizvoda, s primarnim fokusom na visoku dostupnost za PostgreSQL bazu podataka. Rad u tvrtki, prvo kao student, a sada kao stalni zaposlenik, me puno naučio ne samo o razvoju nego i administraciji baza podataka, što je ujedno i žarište mog interesa te područje u kojem želim nastaviti raditi.
- Marijan Bebek, bivši student Veleučilišta u Virovitici  

Ovo su samo neki od primjera što se sve može postići suradnjom između Veleučilišta i tvrtke. Predstavnici Veleučilišta u Virovitici i naš osnivač vide veliki potencijal u sporazumu o suradnji te su vrlo uzbuđeni vidjeti što nam budućnost donosi.

Get in contact with us today!

Contact Us